Equinor låner 52 mrd. i kapitalmarkedet Equinor skriver i en melding onsdag at de har hentet penger gjennom obligasjonslån til en totalverdi av fem milliarder dollar, tilsvarende 52,2 milliarder norske kroner.
Flytrafikken i Norge er den minst coronarammede i Europa – til tross for dramatisk passasjerfall Ferske tall fra den europeiske luftfartskontrollen viser at flytrafikken i Norge har en nedgang på 62 prosent mot samme dag i fjor. Samtidig har passasjertallene falt med 93 prosent.
Aftenposten: Regjeringen skal betale 70 prosent av bedrifters faste utgifter Regjeringen jobber med en skisse som vil gi bedrifter som har mistet mye omsetning, inntil 70 prosent kompensasjon for faste utgifter, melder Aftenposten.
Vindkraft-aksjonister blokkerte veien for arbeidere Protestorganisasjonen Motvind Norge har satt opp vaktpost i Kvinesdal kommune, der Buheii vindkraftverk skal bygges. Anleggsarbeidere på vei til første dag med jobb måtte snu i møte med kjetting-sperret vei.
Svensk treningsapp slukte norsk gründerselskap Svenske Bruce kjøper opp den norske treningsappen Combine for å sikre seg tilgang til det norske markedet.
Norrøna-eier mener gårdeierne må bidra: – Alle må være med og blø Norrøna-toppen venter utålmodig på flere konkrete tiltak fra regjeringen. Han sier coronakrisen viser hvem som er gode partnere og hvem som ikke stiller opp.
Søknader om avdragsfrihet på lån fosser inn hos bankene Strømmen av permitterte i Norge fører til en kjempeøkning i folk som ikke kan betjene lånet sitt. DNB fikk 400 søknader om avdragsfrihet i timen på det travleste.
FN: Mellom 5 og 25 millioner kan miste jobben I en ny rapport fra FN står det at den Internassjonale arbeidsorgamisasjonen (ILO) beregner at mellom 5 og 25 millioner mennesker kan miste jobben på grunn av corona-krisen.
Fiskeriministeren stanser nye lakseunntak: – Ingen må utnytte situasjonen Etter krav fra opposisjonen, pauser fiskeriministeren nye søknader om å sende produksjonsfisk til utlandet. Det betyr at andre oppdrettere foreløpig kan se langt etter unntak som allerede er gitt til laksegiganter som Mowi og Lerøy.
Disse verdiene kan Equinor måtte ta tap på: – Kan komme en god del Equinor kan måtte kutte sine oljeprisutsikter og skrive ned verdier etter oljefallet, tror analytikere. Både BP og Shell vil skrive ned for milliarder.