Det haster! Klimarisiko er her og nå. Mange selskaper har satt seg netto nullmål, og det er bra. Men som investor er vi også opptatt av selskapenes overgangsplaner. De som viser hvordan netto null skal nås i praksis.
DNB er første storbank til å heve boliglånsrenten Etter forrige ukes renteheving er den første storbanken nå klar for å heve boliglåns- og innskuddsrentene. Norges Bank har allerede varslet at styringsrenten sannsynligvis blir satt opp igjen i desember.
Bankene setter av mindre til tap og har færre mislighold Høyere rente og galopperende inflasjon fører tilsynelatende ikke til at bankene venter større tap og får flere mislighold. Snarere tvert imot.
Eksperter om boligprisene: – Det blir en kjølig og kald høst Boligprisene vil trolig falle mer enn vanlig på kort sikt. Og det er spesielt én type boliger som sliter, mener ekspertene.
Amazon investerer opptil 43 milliarder i AI-selskap Netthandelsgiganten skal samarbeide med Anthropic i kampen om å konkurrere med ChatGPT.
Oslo Børs faller Kongsberg Gruppen har sikret ny milliardordre.
Kongsberg Gruppen sikrer milliardordre Kongsberg Gruppen har mottatt en ny ordre fra den amerikanske hæren.
Mener private equity kunne gitt 150 mrd. ekstra: – Tror vi kan gjøre skikkelig gode... Nicolai Tangen jakter på muligheter for å tjene mer penger for Oljefondet. Han mener tidspunktet er «ekstremt gunstig» for å gå inn et marked som har vært stengt for fondet.
Halve Hollywood-streiken trolig over Fagforeningen WGA og Hollywood-studioene har blitt enige om en tentativ avtale som gjør slutt på nesten fem måneder med streik for manusforfattere, melder WGA.