Finanstilsynet: Syv prosent økning i inntektene til inkassoselskapene i første halvår
Finanstilsynet: Syv prosent økning i inntektene til inkassoselskapene i første halvår Inntektene for inkassoselskapene var 1,8 milliarder kroner høyere i første halvår enn ved nyttår, opplyser Finanstilsynet. Det er en oppgang på syv prosent.
Støre ber partiet evaluere jobben hans
Støre ber partiet evaluere jobben hans Arbeiderpartiet har startet en omfattende kartlegging av hva som gikk galt i valget. Statsminister Jonas Gahr Støre ber om tilbakemelding på jobben han gjør.
DNB er første storbank til å heve boliglånsrenten
DNB er første storbank til å heve boliglånsrenten DNB hever boliglånsrenten på nytt etter at styringsrenten ble hevet sist uke.
Sist dette skjedde var etter bankkrisene på 90-tallet
Sist dette skjedde var etter bankkrisene på 90-tallet I snart halvannet år har nordmenns gjeldsvekst vært lavere enn prisveksten. Det gjør den reelle verdien av gjelden din mindre. Men sjeføkonom advarer om at en del verdier vil settes under press fremover.
Odesas havneinfrastruktur skadet
Odesas havneinfrastruktur skadet Et russisk angrep mot den ukrainske havnebyen Odesa har ført til skader på havneinfrastrukturen i byen, ifølge regionens guvernør og ukrainske forsvarsstyrker. Ifølge det ukrainske forsvaret er også byens kornlagre rammet av angrepet. Siden juli, da Russland trakk seg ut Read More
Tankfesten tar et hvileskjær på børs
Tankfesten tar et hvileskjær på børs Stortankerne fikk en solid rateoppgangen i forrige uke, men den kraftige kursoppgangen tar en pause mandag.
SBB sikrer åtte mrd. i likviditet
SBB sikrer åtte mrd. i likviditet Det kriserammede eiendomsselskapet SBB skaffer milliarder i likviditet og endrer selskapsstrukturen.
Steile fronter mellom USA og Kina – teknologikrigen eskalerer
Steile fronter mellom USA og Kina – teknologikrigen eskalerer USA og Kina trapper opp teknologikrigen ytterligere. Målet er å hindre motparten å få tilgang til avansert teknologi og kompetanse. EU lover å kjøre en tøffere linje overfor Kina.
Arctic-partner bygget opp stort eiendomsselskap uten å informere arbeidsgiver – nå har han fått sparken
Arctic-partner bygget opp stort eiendomsselskap uten å informere arbeidsgiver – nå har han fått sparken Carl Frederik Waage (31) var stjerne i Arctic Capital samtidig som han bygget et opp et stort eiendomsselskap med en kunde på si. Da Arctic ble klar over Waages bigeskjeft fikk han sparken og nå er 31-åringen også i full Read More
Husker noen kline-saken med Sigbjørn Gjelsvik?
Husker noen kline-saken med Sigbjørn Gjelsvik? Nærlesing av en tråd på Facebook gir grunn til mismot. Har ikke folk skjønt noe som helst av Metoo?
«Hvis du ikke jukser, taper du!»
«Hvis du ikke jukser, taper du!» Jeg lot studenter intervjue hverandre om juks. Svarene deres overbeviser meg om at løsningen ikke handler om å knipe juksere, men å hindre at det utvikler seg en juksekultur.
Er du en leder til å stole på?
Er du en leder til å stole på? Det er viktigere at medarbeiderne har tillit til at lederen er et «godt menneske» enn en dyktig fagperson.
I kampen mot prisveksten skal mange tusen miste jobben. Men det trengs ikke i Norge
I kampen mot prisveksten skal mange tusen miste jobben. Men det trengs ikke i Norge Arbeidsledighet brukes som et virkemiddel i den økonomiske politikken. Det er ikke nødvendig i den norske modellen.
Innfører makspris på rekesmørbrød
Innfører makspris på rekesmørbrød Svenske luftfartsmyndigheter griper inn. Nå setter Swedavia et makstak for hvor mye flyplass-restaurantene kan ta for et rekesmørbrød.
Storm rundt stjernefotograf: – Min hukommelse og min dømmekraft har sviktet
Storm rundt stjernefotograf: – Min hukommelse og min dømmekraft har sviktet En av Danmarks mest kjente pressefotografer har vært gjennom en mediestorm. Nå beklager han.
Aktive eierfond skaper verdier
Aktive eierfond skaper verdier Avkastningen på investeringer i unoterte aksjer – «private equity» – kan være vanskelig å beregne. Likevel er det liten tvil om at slike investeringer skaper verdier for både investorer og samfunnet.
Slik kommer du i gang med aksjer
Slik kommer du i gang med aksjer Her er de beste tipsene for hvordan du kommer i gang med aksjer og de viktigste fallgruvene du bør unngå. – Da jeg startet, var det litt sånn: «Tenk på et tall», sier Anne Linn Kumano-Ensby (42).
DN mener: Permitteringsreglene bør ikke skille mellom bransjer
DN mener: Permitteringsreglene bør ikke skille mellom bransjer Byggenæringen ønsker lengre permitteringsperiode fordi de står i en «perfekt storm» av økte kostnader og renter. Ønsket er forståelig, men politikerne bør holde igjen.
Byggearbeid kan ha utløst gigantskred
Byggearbeid kan ha utløst gigantskred Politiet etterforsker nå om en entreprenør kan ha utløst skredet som etterlot E6 nord for Göteborg i et krater.
FN er blitt enda viktigere
FN er blitt enda viktigere Mens det er motbakke i arbeidet for menneskerettigheter, fred og nedrustning, har FN sett betydelig fremgang på feltene klima, miljø og natur.