FT: EU advarer Elon Musk om mulig Twitter-forbud
FT: EU advarer Elon Musk om mulig Twitter-forbud EU-kommissær kom med klar modererings-tale overfor Twitter-sjef Elon Musk.
Også staten bruker «skatteparadis»
Også staten bruker «skatteparadis» «Oslo-sykehjem solgt til skatteparadis», skriver DN. Nei, eiendomsselskapet ble solgt til internasjonale investorer via et fond i Luxembourg. Også staten plasserer penger i fond der.
Hvor skal regjeringen i nord?
Hvor skal regjeringen i nord? Ambisjoner om samarbeid med Russland er erstattet med frykt for konflikt. Hvor skal egentlig Norge i nordområdene?
Over 300 millioner offentlige kroner har gått til rehabiliteringssenter med eiere i skatteparadis
Over 300 millioner offentlige kroner har gått til rehabiliteringssenter med eiere i skatteparadis Gjennom et britisk fond har Unicare Bakke eiere i flere skatteparadiser. Senteret har mottatt store summer fra det offentlige de siste årene.
Hvem er mest pubertal: Ola Borten Moe eller studentene?
Hvem er mest pubertal: Ola Borten Moe eller studentene? SV jubler over symbolsk oljeseier og studentene «no-platformer» ministeren sin. Han parerer med at de snart må bli voksne.
Stadig flere og større bøter fra ulike tilsyn bør føre til at flere saker prøves...
Stadig flere og større bøter fra ulike tilsyn bør føre til at flere saker prøves... Forlagene ilegges nå bøter på flere hundre millioner kroner. Det setter søkelyset på problemene med straffelignende sanksjoner som ilegges langt utenfor straffeprosessens system.
Regjeringen tetter skatteflyktningenes smutthull: – Røkke ville flyttet uansett
Regjeringen tetter skatteflyktningenes smutthull: – Røkke ville flyttet uansett Skatteadvokat Audun Frøland tror ikke regjeringens skatteendring vil stoppe skatteflukten til Sveits. Skatteflyktning og it-investor Jens Rugseth sier ingen han kjenner bryr seg om den vrakede «femårsregelen».
Tor Olav Trøim overfører aksjer verd nesten 50 millioner kroner til rådgiver Bjørn Isaksen
Tor Olav Trøim overfører aksjer verd nesten 50 millioner kroner til rådgiver Bjørn Isaksen Aksjene kjøpes i henhold til forward-kontrakter. I Himalaya Shipping, der Isaksen er styremedlem, er prisen en femtedel av dagens kurs.
Solgte ubrukte notatbøker for 100.000 kroner
Solgte ubrukte notatbøker for 100.000 kroner Nylig ble forfatter Joan Didions innbo solgt til høystbydende.
DN mener: Vi må vite hvem som eier Norge
DN mener: Vi må vite hvem som eier Norge Kraftverk og annen viktig infrastruktur i Norge har skjulte eiere registrert i skatteparadiser. Det øker sikkerhetsrisikoen og legger til rette for økonomisk kriminalitet. Slik kan vi ikke ha det.
Farvel til Norges verste kontrakt?
Farvel til Norges verste kontrakt? Ny finansavtalelov skal fra årsskiftet gjøre det mindre lønnsomt for banker å la seg ID-svindle. Men BankID vil trolig fortsatt påføre individet for mye svindelrisiko.
Schibsted selger Adevinta-aksjer for 1,7 milliarder kroner
Schibsted selger Adevinta-aksjer for 1,7 milliarder kroner Schibsted har fullført storsalg av Adevinta-aksjer, til ni prosent rabatt. Målet er å redusere gjelden, samt kjøpe tilbake egne aksjer.
Drammen-milliardær flytter til Sveits
Drammen-milliardær flytter til Sveits Investor Knut Erik L. Karlsen og kona Kari-Anne Karlsen flytter til Luzern i Sveits.
Den gode nyheten er at inflasjonen har passert toppen, den dårlige er…
Den gode nyheten er at inflasjonen har passert toppen, den dårlige er… Den globale inflasjonen er nå på sitt høyeste, mener økonomer. Det er en god nyhet. Nedsiden er en lang periode med svak økonomisk aktivitet.
Utenlandske investorer vil tenke seg om lenge og nøye før de returnerer til det norske...
Utenlandske investorer vil tenke seg om lenge og nøye før de returnerer til det norske... Gode prosesser rundt skatt og øvrige rammebetingelser har bidratt til at utenlandske investorer har funnet veien til Oslo Børs og norske selskaper. Det vi opplevde 28. september, var et eksempel på det motsatte.
Wall Street hoppet etter Powell-tale – Nasdaq steg over fire prosent
Wall Street hoppet etter Powell-tale – Nasdaq steg over fire prosent Aksjemarkedet i USA nølte lenge, men reagerte tydelig positivt på Fed-sjef Jerome Powells tale onsdag kveld.
XXLs nye toppsjef tror ikke på «detaljhandelsdøden» – målet hans er å åpne enda flere...
XXLs nye toppsjef tror ikke på «detaljhandelsdøden» – målet hans er å åpne enda flere... Styreleder Hugo Maurstad mener å ha funnet XXLs «sterke leder» i svenske Freddy Sobin. – Det er i dårlige tider du bygger de sterkeste posisjonene, sier Maurstad.
Kilder til DN: Statsministeren ansetter McKinsey-partner som statssekretær
Kilder til DN: Statsministeren ansetter McKinsey-partner som statssekretær Ifølge DNs kilder bytter statsminister Jonas Gahr Støre ut sine statssekretær Tale Jordbakke og Siri Hytten etter bare ett år i stillingen. Inn kommer juniorpartner Kristoffer Thoner fra konsulentselskapet McKinsey og statssekretær Halvard Hølleland.
Amerikansk økonomi vokste med 2,9 prosent i tredje kvartal – mer enn ventet
Amerikansk økonomi vokste med 2,9 prosent i tredje kvartal – mer enn ventet Den amerikanske økonomien kommer sterkt tilbake – vokste med 2,9 prosent i tredje kvartal.
SAS-sjefen skulle redde selskapet i løpet av 12 måneder – nå kan tidsplanen ryke
SAS-sjefen skulle redde selskapet i løpet av 12 måneder – nå kan tidsplanen ryke Milepælene i SAS' konkursbehandling i USA ryker fortløpende. Nå er kan det også være fare for at redningen ikke blir ferdig til sommeren, slik planen var.
Drømmeår for Nicolai Tangens tidligere hedgefond – oljefondssjefen går glipp av 2,9 milliarder i utbytte
Drømmeår for Nicolai Tangens tidligere hedgefond – oljefondssjefen går glipp av 2,9 milliarder i utbytte Oljefondssjef Nicolai Tangen ville fått et utbytte på 2,9 milliarder kroner for fjoråret dersom han hadde fortsatt som hovedeier i Londonbaserte Ako Capital.
Bløffer oljeselskapene?
Bløffer oljeselskapene? Katinka Holtsmark, Diderik Lund og Knut Einar Rosendahl anklager oljeselskapene for å bløffe offentlige myndigheter, som visstnok ikke er i stand til å kontrollere prosjektøkonomi.
Nøytralitet i grunnrenteskatten er et viktig prinsipp
Nøytralitet i grunnrenteskatten er et viktig prinsipp Det er ikke slik at større usikkerhet som fører til færre investeringer, tilsier at skattebetalerne bør utbetale selskapene et mellomlegg for å få dem til å investere like mye som før.
Skal vi bare kutte ut Twitter da eller?
Skal vi bare kutte ut Twitter da eller? Twitter brukes av 350 millioner mennesker verden over. Bør de slutte med det? I Finansredaksjonen er det én som vil kutte ut Twitter og én som har det som sitt eneste informasjonsmedium. Hør «the battle» i ukens episode.
Tidligere juridisk direktør Hans Henrik Klouman i Equinor: Klager inn advokat som gransket ham
Tidligere juridisk direktør Hans Henrik Klouman i Equinor: Klager inn advokat som gransket ham Hans Henrik Klouman ble fjernet som juridisk direktør i Equinor mens selskapet gransket ham. Nå har han klaget inn granskeren, advokat Nicolai Skridshol, til Advokatforeningens disiplinærutvalg.