Utfordrende vekst for Kina – tviler på tradisjonell stimulans-bazooka
Utfordrende vekst for Kina – tviler på tradisjonell stimulans-bazooka Overkapasitet og fallende priser i verdens nest største økonomi kan være i ferd med å spre seg til resten av verden. Investorer håper på vekstsignaler for økonomien når den kinesiske Folkekongressen møtes.
Hvilken planet er norske ledere på?
Hvilken planet er norske ledere på? Hvis du ikke skjønner hva kursraketten Nvidia betyr for din bedrift er du virkelig i trøbbel.
Linn-Camilla (36) traff blink på første aksjekjøp – tjente over 60.000 kroner
Linn-Camilla (36) traff blink på første aksjekjøp – tjente over 60.000 kroner Sykepleier Linn-Camilla Grunnvåg fikk 60 prosent gevinst i Norwegian-aksjen. Her er selskapene ekspertene har mest tro på nå.
Juksemakeri – personlighet eller kultur?
Juksemakeri – personlighet eller kultur? Juksing er mer utbredt enn mange liker å tro, og ser ut til å øke.
Forenkling for bedriftene ikke oppnådd etter 20 år med konkurranseloven
Forenkling for bedriftene ikke oppnådd etter 20 år med konkurranseloven Etter 20 års erfaring med konkurranseloven av 2004 kan vi konkludere med at resultatet ikke er helt i tråd med forventningene.
Pelsnæringens nyttige idioter
Pelsnæringens nyttige idioter Når pelsdyrene ikke lenger sitter i bur på norsk jord, er lidelsen de påføres tydeligvis langt nok unna til at det oppfattes «innenfor» å se bort fra den.
Aksjeforvalter skygger banen: – Lar seg ikke regne hjem
Aksjeforvalter skygger banen: – Lar seg ikke regne hjem Bernt Berg-Nielsen venter nok et godt år for globale aksjer, men styrer unna selskaper som er avhengig av rentefall. Forvalter Anders Johansen mener en rekke sektorer på Oslo Børs er attraktive.
Det er dyrt å undervurdere klimakrisens kostnader
Det er dyrt å undervurdere klimakrisens kostnader Klima- og naturkrisen kan halvere den globale økonomien innen 2070, varsler siste scenarioanalyse fra britiske forsikringsmatematikere.
DN mener: Et solid pensjonsforlik
DN mener: Et solid pensjonsforlik Et flertall av de politiske partiene er blitt enige om et mer sosialt og økonomisk bærekraftig pensjonssystem. Det er en styrke for pensjonssystemet og for demokratiet.
Nvidia en hype? Neppe, ifølge DNB-strateg
Nvidia en hype? Neppe, ifølge DNB-strateg DNB Markets' eksperter blir ikke skremt av prisingen av KI-yndlingen. Men én aksje på Oslo Børs ser mer skremmende ut.
Nordea ber Schjødt redegjøre
Nordea ber Schjødt redegjøre Schjødt må forklare seg for Nordea etter DN-artikler om høye timepriser, faktureringskrav og et hemmelig poengsystem.
Vekstrakett havnet i akutt pengekrise
Vekstrakett havnet i akutt pengekrise Ava-gründer Morten Torlei solgte høytrykksspylere for flere hundre millioner før selskapet havnet i akutt likviditetskrise. På ett år tapte det over 50 millioner kroner, men nå mener gründeren at problemet er løst.