Nakstad: Unødvendig å avlyse julebord og julegrantenning
Nakstad: Unødvendig å avlyse julebord og julegrantenning Avlyste julebord og strenge regler ved julearrangementer utendørs er unødvendig strengt, mener assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad.
Balanse i regnskapet: Influenserne som ofrer alt for sparingen
Balanse i regnskapet: Influenserne som ofrer alt for sparingen Sandra Bourbon brukte ti år på å finne en balanse mellom sløsing og «ekstrem-sparing». På et tidspunkt ofret hun nesten alt sosialt liv for sparepengene.
Nye mutasjoner er en vedvarende risiko
Nye mutasjoner er en vedvarende risiko Koronamutasjoner, høyt prisede markeder og sentralbanker med lite handlingsrom er en skummel cocktail.
Investor Øystein Tvenge saksøker 92-årig selger etter kjøp av luksusleilighet
Investor Øystein Tvenge saksøker 92-årig selger etter kjøp av luksusleilighet Investor Øystein Tvenge krever millionavslag fordi penthouseleiligheten han kjøpte i januar, er mindre enn det som sto i takst og prospekt. Nå havner saken retten.
Sørafrikaner tapte i striden om millionarven etter tidligere norsk eiendomsmagnat
Sørafrikaner tapte i striden om millionarven etter tidligere norsk eiendomsmagnat I 12 år har sørafrikaneren Raymond Kalley vært i strid med de norske arvingene etter tidligere eiendomsmagnat Egil A. Braathen.
Kommunene får beskjed om å planlegge oppfriskningsdose til alle over 45 år
Kommunene får beskjed om å planlegge oppfriskningsdose til alle over 45 år Statsministeren og helseministeren ber kommunene forberede oppfriskningsstikk til alle over 45 år samt alle i helse- og omsorgstjenesten.
Mot nye strømprisrekorder: – Bare en forsmak på det som kommer
Mot nye strømprisrekorder: – Bare en forsmak på det som kommer Strømprisen når etter alt å dømme en ny historisk topp neste uke. Kraftanalytiker mener prisene i Sør-Norge vil bli mer enn doblet.
Innlegg: Får færre uføre i jobb som følge av budsjettforslag
Innlegg: Får færre uføre i jobb som følge av budsjettforslag Forslaget om innstramninger overfor uføre skal styrke incentivene til å jobbe. For de fleste vil det bli motsatt.
Høyesterett avviste Telenors anke – må betale 788 millioner kroner
Høyesterett avviste Telenors anke – må betale 788 millioner kroner Høyesterett avviste Telenors anke. Dermed må telekomgiganten betale boten på 788 millioner ilagt av Konkurransetilsynet.
Oljeprisfallet tiltar – nordsjøoljen faller mer enn ti prosent
Oljeprisfallet tiltar – nordsjøoljen faller mer enn ti prosent En ny virusvariant herjer med børsene verden over. - Da blir det svakere oljeetterspørsel – og det veier inn på oljeprisen, sier råvareanalytiker Bjarne Schieldrop.
Nordea-analytikere har fått skriveforbud etter rapport fylt med vaksineskepsis
Nordea-analytikere har fått skriveforbud etter rapport fylt med vaksineskepsis Torsdag ble det kjent at to analytikere fra Nordea hadde skrevet en analyse fylt med vaksineskepsis. Nå har de to analytikerne fått skriveforbud av arbeidsgiveren.
Stortingsdirektøren tar selvkritikk etter møte med den nye stortingspresidenten
Stortingsdirektøren tar selvkritikk etter møte med den nye stortingspresidenten – Det har ikke vært godt nok. Nå må det ryddes opp skikkelig, sier stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap) etter møtet med stortingsdirektøren.
Berserk: Litt for mange krumspring
Berserk: Litt for mange krumspring Noen ganger er det gøy å gå berserk. Og andre ganger er det enkle det beste.
– Jeg er ikke en av disse som synes det er viktig å påpeke at...
– Jeg er ikke en av disse som synes det er viktig å påpeke at... Bjørn Erik Thon er den første mannen som blir likestillings- og diskrimineringsombud. Den første hvite, heterofile mannen.
Drømmen som raknet
Drømmen som raknet Fra Oslo og Kabul skulle gründeren Haseeb Rahimi erobre verden med et afghansk motehus. Så marsjerte Taliban inn i Kabul.
Filmmusikk uten film
Filmmusikk uten film Jacob Holm-Lupo er en oppvakt drømmer med celebre musikalske gjester.
Innlegg: Vi har laget antibiotika som ikke tåler lys – en mulig vei ut av...
Innlegg: Vi har laget antibiotika som ikke tåler lys – en mulig vei ut av... Vi har laget en ny type antibiotika. Den har en innebygget selvdestrueringsmekanisme som trer i kraft når stoffet har gjort sin virkning i kroppen.
Sjeføkonom mener den nye virusvarianten kan utsette renteoppgangen: – En bekymringsfull utvikling
Sjeføkonom mener den nye virusvarianten kan utsette renteoppgangen: – En bekymringsfull utvikling Rentehevingene neste år kan bli utsatt hvis den nye koronavarianten er så alvorlig at den fører til nye nedstengninger i økonomien.
DN mener: Derfor er SSB-rapporten om økonomisk ulikhet viktig
DN mener: Derfor er SSB-rapporten om økonomisk ulikhet viktig Debatten om skatt og økonomiske ulikhet må forholde seg til økonomiske realiteter.
Lavpriskjeden Normal fortsetter den kraftige veksten: – Vi er et konsept som rendyrker fysiske butikker
Lavpriskjeden Normal fortsetter den kraftige veksten: – Vi er et konsept som rendyrker fysiske butikker Lavpriskjeden er vekstvinner i norsk handel, og tjener samtidig penger så det griner. Siste regnskapsår, som ble avsluttet i juli, viser at omsetningen nærmer seg et par milliarder kroner i året.
Marianne Andreassen – Eva Kristin Hansen: 1–0
Marianne Andreassen – Eva Kristin Hansen: 1–0 Stortingsdirektørens svar til Frp gjør at Eva Kristin Hansen har en (enda) dårligere sak. En gammel sms-utveksling hjelper ikke til.
Desember kan bli helt uten børsnoteringer: – Det har helt klart bremset opp, sier ABG-topp
Desember kan bli helt uten børsnoteringer: – Det har helt klart bremset opp, sier ABG-topp Allerede før den kraftige uroen slo inn i det norske aksjemarkedet fredag, hadde den store børsnoteringsiveren stilnet.
Slik rammer det nye viruset: Helsemyndighetene vurderer flere tiltak
Slik rammer det nye viruset: Helsemyndighetene vurderer flere tiltak Regjeringen jobber på spreng med å komme med avklaringer om hvilken respons den skal ha på den nye virusvarianten. Flere land strammer nå inn flytrafikken fra deler av Afrika og gjeninnfører koronatiltak.